“See Hear Love” (2023) – ” Iti simt dragostea”

Pentru ca protagonistii au dat dovada de inalt profesionalism , voi mentiona cateva informatii despre cei care au facut posibila /credibila naratiunea, cat si impresiile lasate in urmatoarele vizualizari.
– Yuko Araki – 29 de ani , da viata personajului feminin, Aida Hibiki, o fata care sa nascut surda si cu deficiente de vorbire , dar totusi optimista, vesela …aduce mereu energie pozitiva celor din jur.
A muncit din greu pentru a invata de la profesori limbajul semnelor, asa incat rolul interpretat sa fie cat mai natural/realist posibil. Si-a dorit ca oamenii cu adevarat surzi , sa nu se simta inconfortabil.
– Regizorul de film John H. Lee – 51 de ani (regizor de film si scenarist sud-coreean) a studiat cinematografia la Universitatea din New York. Desi realizeaza filme de genuri diferite de fiecare data, talentul sau de regizor, sic si senzual, strabate toate lucrarile sale. Este cunoscut drept unul dintre cei mai internaționali regizori din Coreea.
In filmul “See Hear Love” infatiseaza singuratatea interioara a personajelor si creeaza in acelasi timp o atmosfera romantica.
– Mesajul proiect , are rolul de a incuraja persoane cu diferite dizabilitati, sa se intalneasca , sa se indragosteasca, sa iubeasca….un mesaj sensibil asociat cu poezia “Lumina ochilor de-mi stingi “ de Rainer Maria Rilke : “Lumina ochilor
de- mi stingi: te pot vedea
Urechile de mi le-astupi: te-aud in mine,
Fara picioare pot merge catre tine,
Si fara gura, te pot implora.
Frange-mi bratele,
Te pot cuprinde cu inima ca si cu o mana,
Opreste-mi inima si creieru-mi va bate,
Iar de-mi arunci in creier foc,
In sange te-oi purta mereu.”
Vizionare p lacuta !